Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Cat costa fabricarea unui Iphone XS Max?

Tag-uri: gadget

Articol scris de InOras .ro

vezi toate

Cât costă fabricarea unui telefon iPhone XS Max şi cu ce diferă acesta faţă de modelul iPhone X lansat anul trecut.

Cel mai scump telefon din oferta Apple, iPhone XS Max poate fi obţinut la preţuri începând cu 1099 dolari pentru versiunea cu 64GB memorie, costul urcând rapid la 1249 dolari pentru ediţia de 256GB şi 1449 dolari pentru modelul cu 512GB spaţiu de stocare. Însă potrivit investigaţiilor făcute de specialişti cu legături în rândul furnizorilor Apple, costul componentelor livrate pentru noul iPhone reprezintă doar o fracţiune din preţul plătit în magazin.

Aparent, iPhone XS Max este cu aproape 50 dolari mai scump de fabricat decât modelul iPhone X de anul trecut, componentele sale valorând aproximativ 443 dolari.
Ecranul OELD este de departe cea mai scumpă componentă, Apple plătind rivalului Samsung nu mai puţin de 80 dolari pentru fiecare exemplar livrat. Putem doar să ghicim cu ce marjă de profit livrează compania sud-coreeană această componentă. Aparent, creşterea diagonalei de la 5.8” la 6.3” s-a tradus într-un preţ cu 5% mai mare.

Succesul Apple poate fi însă explicat prin faptul că majoritatea cumpărătorilor de telefoane iPhone îşi aleg gadgetul visat direct din ofertele operatorilor de telefonie mobilă, ţinând cont doar de suma lunară plătită la abonamentul achiziţionat. Drept consecinţă, este puţin probabil ca diferenţa între costul de fabricaţie şi preţul final să se micşoreze prea curând, Apple testând în fiecare an limitele de toleranţă ale cumpărătorilor.

Un articol oferit de GSM ZONE

Galerie

 • Cat costa fabricarea unui Iphone XS Max? poza 0

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Articole similare

 • Oul si recordurile

  Pe 14 ianuarie fotografia publicată pe contul world_record_egg ajunsese la peste 24 de milioane de aprecieri. Pe 15 ianuarie, după ce acestă informație a apărut în toată presa, imaginaea a strâns și mai multe like-uri, iar acum ajunge la pe...

  detalii

 • Actiunile Apple au atins pragul de 600 de dolari

  Pentru prima data de cand a fost creata compania, actiunile Apple au atins joi, 15 martie 2012, cel mai inalt prag pe care l-au cunoscut: 600 de dolari. Fenomenul este explicat de lansarea celui de-al treilea iPad pe pietele asiatice. Ca de fiecar...

  detalii

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro