Cat costa fabricarea unui Iphone XS Max?

Cât costă fabricarea unui telefon iPhone XS Max şi cu ce diferă acesta faţă de modelul iPhone X lansat anul trecut.

Cel mai scump telefon din oferta Apple, iPhone XS Max poate fi obţinut la preţuri începând cu 1099 dolari pentru versiunea cu 64GB memorie, costul urcând rapid la 1249 dolari pentru ediţia de 256GB şi 1449 dolari pentru modelul cu 512GB spaţiu de stocare. Însă potrivit investigaţiilor făcute de specialişti cu legături în rândul furnizorilor Apple, costul componentelor livrate pentru noul iPhone reprezintă doar o fracţiune din preţul plătit în magazin.

Aparent, iPhone XS Max este cu aproape 50 dolari mai scump de fabricat decât modelul iPhone X de anul trecut, componentele sale valorând aproximativ 443 dolari.
Ecranul OELD este de departe cea mai scumpă componentă, Apple plătind rivalului Samsung nu mai puţin de 80 dolari pentru fiecare exemplar livrat. Putem doar să ghicim cu ce marjă de profit livrează compania sud-coreeană această componentă. Aparent, creşterea diagonalei de la 5.8” la 6.3” s-a tradus într-un preţ cu 5% mai mare.

Succesul Apple poate fi însă explicat prin faptul că majoritatea cumpărătorilor de telefoane iPhone îşi aleg gadgetul visat direct din ofertele operatorilor de telefonie mobilă, ţinând cont doar de suma lunară plătită la abonamentul achiziţionat. Drept consecinţă, este puţin probabil ca diferenţa între costul de fabricaţie şi preţul final să se micşoreze prea curând, Apple testând în fiecare an limitele de toleranţă ale cumpărătorilor.

Un articol oferit de GSM ZONE

Search