A Doua Școală de Vară de Medii Virtuale din România – Virtual Heritage Edition

Laboratorul de Cercetare în domeniul Realităţii Virtuale şi Augmentate (CeRVA) din cadrul Universităţii OVIDIUS Constanţa organizează A Doua Școală de Vară de Medii Virtuale din România – “Virtual Heritage Edition” (creatiVE) în perioada 25.08.2013 – 07.09.2013.

Ca o continuare a creatiVE2012 (http://creative.cerva.ro/2012/results.html) ediția din 2013 va păstra tematica aplicării realității virtuale în reconstrucția virtuală a unor artefacte arheologice descoperite în Dobrogea, completând-o cu elemente de animatie și deschizând-o participării internaționale.

Scopul proiectului este de a iniţia şi specializa studenţi în modelarea 3D a reconstituirilor istorice, dar şi de a dezvolta spiritul de echipă al acestora. Pentru a realiza acest lucru, am prevăzut următorul program:

  • Vizita de lucru la sit-ul arheologic Capidava (2 zile)
  • Prezentări teoretice în conformitate cu programa (dimineaţa) şi sesiuni practice (după-amiază – 4 zile)
  • Sesiuni practice (5 zile)

Sesiunile teoretice vor fi conduse de specialişti invitaţi din toată ţara (Cluj, Timișoara, București) și din străinătate (Brest, Frant și Delft, Olanda), în timp ce sesiunile practice vor fi gestionate invitații noștri asistați de către membrii echipei CeRVA.

Planul de studii al proiectului conține, fără însă a fi limitat la: modelare 3D (3DS Max / Blender) – modelare organică / bazată pe fotografii şi informaţii de pe sit-ul arheologic, modelare 2D (GIMP), tehnici de iluminare, texturarea obiectelor, animarea artefactelor, redare 3D, tehnici de reconstrucție 3D și realitate augmentată.

Prelegerile vor avea loc între 27 și 30 august, iar lucrările practice se vor întinde pe întreaga durată a școlii. Previzionăm o audienţă de aproximativ 15 studenți și/sau masteranzi.

Pentru informații suplimentare despre proiectul creatiVE vă rugăm să vizitaţi http://creative.cerva.ro/și ne puteţi contacta la office@creative.cerva.ro.

Search