Pilotii de drone – cea mai tare viitoare cariera

Petreci mult timp cu consola de jocuri? Vrei sa castigi bine folosindu-ti aceste aptitudini? Atunci ai face bine sa iei in considerare o schimbare de cariera: aceea de a deveni pilot de drona.
Acele avioane mici au devenit in ultimii ani o afacere foarte rentabila pentru companii imobiliare, fotografi si alte organizatii. Pentru a functiona insa, dronele au nevoie sa fie pilotate de catre persoane (piloti), care sunt bine pregatiti si, aparent, bine compensati.
Industria dronelor creste de la zi la zi, iar joburile in acest domeniu vor exploda.
Multi studenti care au crescut cu dorinta de a fi piloti isi schimba gandurile referitoare la viitoarea cariera, unii dintre ei marturisind chiar ca statul in scaunul de pilotaj nu i-ar deranja deloc.
Pe parcursul ultimului deceniu, obtinerea unui loc de munca ca pilot de avion a fost tot mai dificila. Multi piloti au  inceput la companii aeriene mai mici, dar salariile sunt slabe.
Noua tehnologie a dronelor ofera astazi nenumarate oportunitati pentru afaceri si locuri de munca.
Jobul de pilot autorizat pentru UAV (unmanned automatic vehicles), sau pilot de drone are un mare potential pentru viitorul diferitelor industrii precum: industria militara, industria bunurilor consumabile, cercetari, fotografie, livrari, etc.
Desi in Romania, nu este inca foarte bine dezvoltata aceasta industrie, companiile mari din Statele Unite, mai precis Amazon, Facebook si Google angajeaza deja piloti de drone, precum si persoane specializate (ingineri) pentru construirea acestor vehicule – drone.
Desi dronele comerciale nu sunt legale inca, rapoartele arata ca multe companiile sunt deja dispuse sa plateasca salarii incredibil de mari pentru viitorii piloti de drone.
Pilotarea unui vehicul aerian de la sol este un hobby interesant si popularitatea sa este in crestere rapida. Daca acest hobby te entuziasmeaza, cum ar fi sa il transformi intr-o zi, intr-o cariera promitatoare? Vei avea posibilitatea sa lucrezi si in cadrul unei companii sau sa devii pilot de drona independent. Suna atractiv, corect?
Daca aceasta idee te fascineaza, iti impartasim elementele de baza necesare unui pilot profesionist de drona. Vei descoperi ce aptitudini sunt necesare pentru a transforma hobby-ul tau intr-un loc de munca, echipamentul minim necesar pentru a incepe si unde iti poti gasi de lucru.

Abilitati si Certificate: Ce ar trebui sa stie orice pilot UAV

Pilotarea unei drona este simpla daca o faci pentru a te distra. Cu toate acestea, daca o faci profesional, va trebui sa posezi abilitati avansate pilotaj drone. V-am pregatit o lista cu abilitatile pe care trebuie sa le aibe orice pilot de drone:

1. Cunoasterea dronei
2. Decolare si stabilizare
3. Aterizare in conditii de siguranta si reactii de impact
4. Plutirea in aer
5. Zburarea in diferite directii
6. Controlul dronei in functie de directia vantului

Echipamente necesare
Daca vrei sa lucrezi ca pilot de drona freelancer aceasta inseamna ca toate echipamentele si software-ul pentru aceasta activitate trebuie furnizate de tine. Vei avea nevoie de:
– Drona
– Software – Odata ce realizezi clipuri video sau fotografii uimitoare, vei avea nevoie de software-ul potrivit dreptul de a le edita. Lightswork, Movavi, Adobe Photoshop, PaintShop Pro X7, sunt cateva dintre programele pe care le poti alege.
– Portofoliu: Ultimul lucru de care ai nevoie este o dovada a abilitatilor tale. Creaza-ti un site pentru a-ti face publicitate si adauga portofoliul tau, astfel incat eventualii clienti sa stie la ce sa se astepte de la tine.

In concluzie, industria dronelor se extinde, iar sansele de a lucra ca un pilot drone cresc si ele. Transforma-ti hobby-ul tau intr-un loc de munca futurist care poate deveni o sursa de venit si bucurie.

Search