Constanta – a dancing city!

Constanța. A Dancing City este un proiect artistic multidisciplinar de video-dans, un portret subiectiv al orașului ce propune publicului larg un periplu inedit prin care să (re)descopere locuri neconvenționale sau prea cunoscute printr-o privire artistică ce îmbină dansul, regia, muzica, montajul, lumina.

Constanta. A Dancing City este un film-atmosferă; oraș-port, oraș-plajă, între citadin și dealuri aride, istorie milenară, trecut recent și prezent, multietnic, multicultural, multe stiluri de dans, toate astea împachetate într-un scurtmetraj artistic realizat de Carmen Lidia Vidu.

Constanța nu este doar un oraș-vacanță. E locul în care îți lași toată libertatea să viseze senzual. Constanta. A Dancing City este un fel de Dirty Dancing filmat în România pe ritmuri de rock and roll contemporan și cu lumină, atmosferă și cadre inspirate de o Cuba nevizitată încă.

Sala Cinema Cityplex Tomis Mall a devenit neîncăpătoare sâmbătă seară pentru cei peste 300 de spectatori, majoritatea foarte tineri, care au venit să asiste la premiera filmului. Toate locurile și scările din sală au fost pline, iar echipa filmului a fost aplaudată la scenă deschisă.

„Constanța. A Dancing City” este al treilea film de scurtmetraj regizat de Carmen Lidia Vidu, după „O scurtă istorie Astra Film”, distins cu Premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar în anul 2015, și „Arad. Jurnalul meu virtual”, un film puțin real, puțin fantastic despre orașul Arad și despre copilăria regizoarei.

Regia: Carmen Lidia Vidu

DoP: Adi Bulboaca

Montaj: Cristina Baciu

Muzica: Ovidiu Chihaia

Voce: Elena Vasilache

Dansatori: Sofia Sitaru-OnofreiVictoria CretCosmin AdrianBălan CodruţaStan GratielaMihai Adelin AdrianAlexandra CacaraciCristiana DrãganMirela PanăMaria ManeaMarian Sas

Producator: Iulia Pană Centrul Cultural Judetean Teodor T.Burada Constanta

 

Search